DenEkologiska bluffen

Del 4 Hans Jensevik – Klarar vi samhällskontraktet?

Janne Josefsson: Bedragarnas marknad. 600 miljoner kronor

Lite kort om mig

 

per nilimaa

Jag är född(1954) i Sveriges nordligaste kyrkby Karesuando eftersom det var mycket dåligt med arbetstillfällen där(efter genomgången 9årig grundskola) så började mitt resande kors och tvärs Sverige i jakten på okvalificerat arbete (skyffla asfalt,matjord m.m) efter någon tid med sådant lärde jag mig köra grävmaskin,lastare o.s.v

Värnplikten kallade mig norrut igen(Ing3 Boden)

Ett av mina repetitions möten förde mig till trakterna där mina föräldrar då bodde Risudden

 

anhörigvårdare

Vid en permission åkte jag och hälsade på dem och fick reda på att morsan drabbats av en obotlig muskelsjukdom och farsan hade fått en hjärnblödning.

Så jag blev kvar där som anhörigvårdare

Spädde på lönen med jakt(Jag hade ett par mycket bra eftersökshundar) och fiske samt frilansade som instruktör för Hemvärnet (gränsjägarna)

 

Det var också där jag äntligen fick tid över och genomförde gymnasieskolan på Komvux i Övertorneå kommun

Det var tillika i Risudden som olyckan drabbade mig Jag klantate till det med ett vapen och fick en kula genom huvudet.

Livet som person med funktionsnedsättning

olyckan medförde att jag fick grava hjärnskador och blev halvsidesförlamad och förtidspensionerades(1994) Jag tyckte det var minst sagt löjligt att bli pensionerad vid 40 års ålder råkade se en artikel i tidningen Stiletten om en utbildning till tillgänglighetskonsult så jag bestämde mig för att det var något att satsa på och efter relativt mycket strul så blev jag antagen till utbildningen utbildningen var i Malmö så det blev att flytta dit.

Det skall också nämnas att lillsyrran tagit över skötseln av morsan farsan hade avlidit

1999 i nov fick jag en praktikplats(1 mån praktik ingick i utbildningen) på Handikapprörelsens Idé ock KunskapsCentrum (anställdes kort därefter)

Där blev jag kvar som tillgänglighetskonsult till 2015

perioden 2010-2014 vad jag Aktiv i Kristdemokraterna(bl. ers i Tekniska Nämnden Växjö Kommun)

Tweet

per nilimaa

Prenumerera på nyheter inom assistanen

Begreppet funktionsrätt

Den 18 maj 2017 bytte Handikappförbunden namn till Funktionsrätt Sverige. Detta innebär också att vi introducerar det nya begreppet funktionsrätt. Här kommer vi kontinuerligt att publicera material som våra medlemsförbund och länsorganisationer kan använda i sitt eget arbete med begreppet.

Läs mer om begreppet Funktionsrätt

Länk

vinster i välfärden

Android 6.0.1

Assistanskolls-behovsräknare

Jag/Vi(som är beroende av hjälp av annan person)måste alltid vara mer eller mindre beredda på att våra liv slås i spillror ett bra ställe att hålla koll på är assistanskoll.se

Behovsräknare

är en  mycket viktig”checklista” så man inte glömmer bort något som för en själv känns som det naturligaste som finns Men som utan att du påpekar det vid varje omprövning försvinner(trots att behovet kvarstår)